Facebook Pixel

Πολιτική απορρήτου

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος starmaster.gr.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επισκέπτεται το ηλεκτρονικό κατάστημα starmaster.gr χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του και χωρίς να παρέχει οποιοδήποτε προσωπικό του στοιχείο χωρίς τη ρητή συναίνεσή του.

Ωστόσο, προκειμένου ο επισκέπτης/χρήστης να δύναται να πραγματοποιεί παραγγελίες και τυχόν καταστεί αποδέκτης ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού (πχ. Newsletter) που αποστέλλει η Εταιρία, ώστε να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και την Εταιρία, καθώς και τις αγορές του και να τύχει στο μέλλον προνομίων από την Εταιρία, συναινεί ρητά μέσα από την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στην εγγραφή του στις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού καταστήματος και στην παραχώρηση των κάτωθι στοιχείων (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Διεύθυνση E-mail, Τηλέφωνο) στην Εταιρία ώστε να καταστεί πελάτης της. Επιπλέον, η Εταιρία δύναται να αρχειοθετεί τις τυχόν αγορές των χρηστών/επισκεπτών της προκειμένου να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, ενώ παρέχεται ταυτόχρονα η δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες/επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στις τυχόν παραγγελίες τους.

Για την ασφάλιση των δεδομένων σας έχει ληφθεί κάθε εύλογο μέτρο προστασίας. Επίσης, απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση προσώπων δίχως εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Χρήση Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρία συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η τυχόν επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τη Εταιρία πραγματοποιείται με την ρητή συγκατάθεσή του χρήστη, για τους κάτωθι σκοπούς. Σκοπός της τυχόν επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τη Εταιρία είναι η παροχή δυνατότητας στους επισκέπτες/χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος να πραγματοποιούν παραγγελίες, να λαμβάνουν στο μέλλον ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό (πχ. Newsletter) από την Εταιρία για θέματα που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες, η μελλοντική επικοινωνία ή ενημέρωσή τους σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρίας και η μελλοντική παροχή προνομιακών υπηρεσιών από την Εταιρία αναφορικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και προκειμένου να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της. Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος χρησιμοποιούνται προκειμένου οι χρήστες του να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με την Εταιρία και, να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται κατά το βέλτιστο οι παραγγελίες τους.

Η Εταιρία δε διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται μαζί της τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες της παρά μόνο στους διαφημιζόμενους προμηθευτές των προϊόντων για τους σκοπούς της αγοράς αυτών.

Αποκάλυψη Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρία έχει το δικαίωμα να αποκαλύψει τα τυχόν προσωπικά στοιχεία που οι χρήστες παρέχουν σε τρίτα μέρη που δεν είναι θυγατρικές ή συνδεδεμένες με αυτή εταιρίες αποκλειστικά και μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) προκειμένου να συμμορφωθεί με απαιτήσεις του νόμου, δικαστικών αποφάσεων ή κυβερνητικών κανονισμών,

β) προκειμένου να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα ή την ιδιοκτησία της,

γ) προκειμένου να ενεργήσει κάτω από επείγουσες περιστάσεις για την προστασία της προσωπικής ασφάλειας των χρηστών του, των τοποθεσιών της στο Διαδίκτυο ή του κοινού.

Προστασία Δεδομένων

Η Εταιρία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα που παρέχουν οι επισκέπτες/χρήστες. Για το σκοπό αυτό έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα τεχνικής ασφαλείας και οργάνωσης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται αποθηκεύονται σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης που ελέγχονται με κωδικούς πρόσβασης και η Εταιρία χρησιμοποιεί ειδικές τεχνολογίες και διαδικασίες για να ενισχύσει την προστασία αυτών των πληροφοριών έναντι απώλειας ή κακής χρήσης, καθώς και να τις προστατέψει από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κοινοποίηση, τροποποίηση ή καταστροφή. Εντούτοις, αν και η Εταιρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθούν τα ανωτέρω στοιχεία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ως άνω τεχνολογίες και διαδικασίες δεν θα προσβληθούν ποτέ και κατά οποιοδήποτε τρόπο.

Προς τούτο, εάν υποπέσει στην αντίληψή οποιουδήποτε επισκέπτη/χρήστη οποιαδήποτε παράνομη, κακόβουλη, μη ενδεδειγμένη ή αθέμιτη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, αναλαμβάνει την υποχρέωση όπως γνωστοποιήσει το γεγονός άμεσα στην Εταιρία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ευθύνεται και ο ίδιος απέναντι στην Εταιρία.

Δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος δικαιούνται να ενημερωθούν από την Εταιρία σχετικά με το εάν τα προσωπικά δεδομένα που τους αφορούν αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από την Εταιρία ή/και να προβάλλουν αντιρρήσεις για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που τους αφορούν και ειδικότερα να ζητήσουν τη διόρθωση, την προσωρινή μη χρησιμοποίηση, τη δέσμευση, τη μη διαβίβαση ή ακόμα και τη διαγραφή τους. Η σχετική αίτηση σε ό,τι αφορά την Εταιρία θα πρέπει να είναι ενυπόγραφη, έγγραφη και να αφορά σε συγκεκριμένο αίτημα ή/και ενέργεια, να αποσταλεί στην εξής διεύθυνση: “www.starmaster.gr - Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 27 και Μιαούλη, 26500 Πάτρα” και να συνοδεύεται από αποδεικτικά έγγραφα περί της ταυτότητας των αιτούντων (ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ). Η Εταιρία υποχρεούται να απαντήσει εγγράφως εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήψη της σχετικής αίτησης.

Πληροφορίες μη προσωποπαγείς

Κατά την επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρίας είναι ενδεχόμενο να συλλεχθούν κάποια στοιχεία που δεν μπορούν να συσχετιστούν με συγκεκριμένο πρόσωπο (μη προσωποπαγή), τα οποία βοηθούν την Εταιρία αποκλειστικά στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες της. Για παράδειγμα καταγράφονται τα «domains» από τα οποία προέρχονται οι επισκέψεις και γίνεται μέτρηση των δραστηριοτήτων των επισκεπτών στους δικτυακούς τόπους της Εταιρίας, αλλά με τρόπο που τα συλλεγόμενα στοιχεία παραμένουν μη προσωποπαγή, δηλαδή ανίκανα να προσδιορίσουν την ταυτότητα του χρήστη. Οι πληροφορίες αυτές ονομάζονται και δεδομένα «clickstream» και χρησιμοποιούνται και αναλύονται μόνο αθροιστικά, με σκοπό την κατανόηση τάσεων και μοτίβων. Οι παραπάνω πληροφορίες δεν εξετάζονται σε επίπεδο μεμονωμένων χρηστών. Η Εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για να αναλύσει τις τάσεις και τα στατιστικά δεδομένα και ως εκ τούτου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Η συλλογή των παραπάνω πληροφοριών διενεργείται μέσω των λεγόμενων «cookies». Η τεχνολογία αυτή δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες. Το cookie είναι ένα σύνολο δεδομένων το οποίο έχει τη μορφή ενός μικρού ανώνυμου ίχνους («text file») το οποίο μπορεί να αποστέλλεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα στο browser του υπολογιστή του χρήστη, στη συνέχεια αποθηκεύεται εκεί και μέσω αυτού μπορεί να αναγνωριστεί ο υπολογιστής του χρήστη, αλλά όχι ο ίδιος ο χρήστης. Τα cookies βοηθούν με πολλούς τρόπους ώστε να γίνεται η επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρίας πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα για το χρήστη. Ο χρήστης μπορεί, εάν επιθυμεί, να απενεργοποιήσει εντελώς τα cookies στον browser του. Ωστόσο εάν αυτό γίνει, μερικοί διαδικτυακοί τόποι μπορεί να μη λειτουργούν κανονικά.